Tatranková buchta

Výborná chuť a křupavá posypka na polevě vás dostane.


4.739x
45 min
7×

Postup přípravy

Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 3 nastrouhané tatranky, mléko, rum a nakonec tuhý sníh z bílků.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout.

Připravíme si polevu. Čokolády rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni.

Polevou potřeme upečenou vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou tatrankou. Tatrankovou buchtu necháme ztuhnout.

Tatrankovou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatranková buchta

Zpět na recept