Tatranková buchta

Výborná chuť a křupavá posypka na polevě vás dostane.


4.739x
45 min
7×

Ingredience

těsto

4 ksvejce
5 lžicrum
300 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr krupice
1 balíčekhera
3 kstatranka
350 gpolohrubá mouka

poleva

máslo
1 ksčokoláda na vaření
1 kstatranka
1 ksmléčná čokoláda

Postup přípravy

Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 3 nastrouhané tatranky, mléko, rum a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout. Připravíme si polevu. Čokolády rozpustíme s kouskem másla ve vodní lázni. Polevou potřeme upečenou vychladlou buchtu a posypeme nastrouhanou tatrankou. Tatrankovou buchtu necháme ztuhnout. Tatrankovou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatranková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena