Tátovo hovězí

Recept, který si nejvíce oblíbil taťka. Ale chutná všem, zachutná i vám!


5.03x
120 min
2×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
1 lžičkasůl
2 kscibule
4 lžíceolivový olej
5 lžicčervené víno
0.5 lžičkymletý pepř
6 plátkůhovězí maso
5 lžicrajský protlak

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme po obou stranách. Osolíme je a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. V kastrolu na rozpáleném oleji rychle opečeme plátky masa a vyjmeme. Na zbylém oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme protlak, červené víno a vrátíme plátky masa. Kastrol přikryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme. Důležité je dusit opravdu na malém plamínku a dostatečně dlouho, alespoň 2 hodiny. Podlévat by se tátovo maso správně nemělo, stačí jen občas zkontrolovat, zda se maso nebo omáčka nepřichytává ke dnu. Výsledná omáčka je krásně hustá a maso lahodně měkoučké. Tátovo hovězí podáváme nejlépe s brambory, ale dobrý je i bramborový knedlík.
user-icon

autor liddduska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tátovo hovězí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena