Tátova buchta

Rychlý a výborný moučník.


3.094x
45 min

Ingredience

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

těsto

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
4 ksvejce
1 lžícekakao
4 ksjablko
1 hrstrozinky
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrstořechy
0.5 lžičkymletá skořice
2 hrnkypolohrubá mouka

poleva

čokoládová poleva

Postup přípravy

Rozinky spaříme a necháme je okapat. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ořechy nastrouháme. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, kakaem, ořechy a skořicí. Vejce utřeme s cukrem a olejem. Přidáme mouku, rozinky a jablka a těsto důkladně promícháme. Plech vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Tátovu buchtu pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečenou tátovu buchtu přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ji ztuhnout. Tátovu buchtu krájíme podle libosti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tátova buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena