Vaření.czReceptyTatínkovo sváteční červené zelí

Tatínkovo sváteční červené zelí

Velmi chutná varianta červeného zelí k svátečnímu obědu.


4.332x
0
6×

Postup přípravy

Zelí nakrájíme najemno a vložíme do hrnce. Lze použít i zelí ze sáčku, či sterilizované ve slaném nálevu. Zelí podlijeme trochou vody. Podléváme méně, nebudeme zahušťovat. K zelí přidáme pepř, sůl, cukr, trochu octa a necháme dusit. Zvláště si připravíme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme ji se slaninou. Poté ji přidáme k zelí a necháme dále dusit. Až nám zelí změkne, přidáme hrst rozinek a špetku skořice. Těsně před podáváním, přidáme do zelí na jemné plátky pokrájené oloupané jablíčko pro zjemnění chuti. Tatínkovo sváteční červené zelí je vhodné k vepřovým výpečkům v kombinaci s bramborovým či houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatínkovo sváteční červené zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena