Tatarák z červené řepy

Recept na bezmasý tatarák ze sezónních surovin pro zimní období.


2.04x
15 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 ksčervená řepa
8 hrstíbaby špenát

podle chuti

sůl
olivový olej
citronová šťáva
mletý černý pepř
balsamikový ocet

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Řepy dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, zabalíme do dvojitého alobalu a pečeme v rozehřáté troubě asi 60 - 90 minut podle velikosti. Měkkost vyzkoušíme tenkou vidlicí nebo malým kovovým špízem. Po upečení necháme zchladnout, odkrojíme horní a spodní část bulvy a oloupeme. Řepu nasekáme nebo nastrouháme na struhadle, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dochutíme balsamikem. Připravený tatarák z červené řepy odložíme do chladu. Baby špenát opláchneme vodou, osušíme jemně v utěrce, rozdělíme na talíře, ochutíme olejem, solí a citronovou šťávou. Vejce uvaříme naměkko, oloupeme a rozkrojíme. Na špenát rozdělíme připravený tatarák a přidáme vejce. Tatarák z červené řepy podáváme s plátky opečené bagety. Tatarák můžeme také ochutit plnotučnou hořčicí, worcesterem a lze také přidat nasekanou jarní cibulku - bílou část na jemno a zelenou na hrubo.
user-icon

autor norbert


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatarák z červené řepy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena