Břišní dutinu každého pstruha vypláchneme teplou slanou vodou. Potom břišní dutiny osolíme a opepříme a naplníme ančovičkami, nakrájenými jablky a snítkami máty. Náplň pokapeme citronovou šťávou.
Těla pstruhů spirálovitě ovineme třemi plátky anglické slaniny. Hlavy a ocasy ponecháme volné.
Pstruhy rozložíme na hluboký, máslem vymazaný plech. Konce plátků slaniny zahneme dospodu. Povrch slaniny opepříme a pstruhy pečeme v troubě předehřáté na 200°C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut. Po 10 minutách je opatrně obrátíme.
Mezitím vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) v osolené vodě s olejem 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme na nahřáté oválné talíře.
Pstruhy vyjmeme z trouby a upravíme na těstoviny. Obložíme plátky jablek a snítkami čerstvé máty a ihned podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART