Tagliatelle s kuřecím a hlívou ústřičnou

Recept na velmi jednoduchý, sytý a dobrý hlavní chod s masem, hlívou a smetanou.


4.816x
35 min
6×

Postup přípravy

Umytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Očištěnou hlívu nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kolečka, česnek nadrobno. Petrželku omyjeme, vytřepeme a najemno nasekáme.

Ve větší hluboké pánvi na oleji orestujeme prsa, která následně vyjmeme. Do základu přidáme cibuli, česnek a polovinu petrželky. Po chvilce přidáme houby a dusíme s troškou vody doměkka. Základ podlijeme smetanou, přidáme restované kuřecí nudličky a mírně vaříme do zhoustnutí.

Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a přidáme je do kuřecí směsi. Krátce orestujeme, dochutíme solí a pepřem.

Tagliatelle s kuřecím a hlívou ústřičnou upravíme na talíř, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme teplé jako hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tagliatelle s kuřecím a hlívou ústřičnou

Zpět na recept