Sýrový salát s těstovinami

Moc dobrá kombinace sýru a těstovin. Vřele doporučuji ochutnat lahodný salát s těstovinami. Jídlo plné chuti, barev a hlavně lehce stravitelných bílkovin.


3.070x
60 min

Ingredience

200 gšunka
9 listůčekanka
200 gniva
200 geidam
200 ggouda
100 mlolivový olej
3 lžícesekaná petrželka
2 lžícecitronová kůra
60 gčerné olivy
6 kscherry rajče
120 gfazolové lusky
230 gfusilli tricolore

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky. Sýry nakrájíme na kostičky nebo hranolky, pouze nivu nastrouháme.

Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě fazolové lusky. Po 6 minutách fazolky vybereme a propláchneme studenou vodou.

Do hrnce s vroucí vodou vložíme těstoviny, zamícháme a znovu přivedeme do varu. Po 8 minutách těstoviny ochutnáme a musí být měkké, ale pevné. Uvaření těstoviny scedíme a vsypeme do mísy.

Nakrájené sýry zabalíme do alobalu a v troubě je lehce rozehřejeme. Rozehřejeme je jen na několik minut, aby změkly. Rajčata a olivy přepůlíme.

K těstovinám přidáme uvařené fazole, olivy, rajčata, petrželku a podle chuti citronovou šťávu, olej, pepř a sůl.

Salát lehce protřepeme vidličkama a necháme vychladnout. Na velkou salátovou mísu rozložíme listy čekanky, pak na ně navršíme salát, do kterého jsme opatrně zamíchali mírně rozehřáté sýry.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrový salát s těstovinami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.