Na tento recept potřebujete jen tři suroviny, sůl a pepř! Hotovo do 5 minut. Když na závěr posypeme vajíčka nasekanou pažitku, petrželkou, získají svěží chuť i hezčí vzhled.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Vejce2
Máslo
Sýr Eidam1
Sůl
Pepř
Postup přípravy
Vejce rozklepneme do hrníčku nebo misky a důkladně je rozšleháme vidličkou, dokud se žloutek zcela nespojí s bílkem.
Na pánvi rozpustíme máslo, případně rozehřejeme olivový olej na střední teplotě.
Nalijeme rozšlehaná vejce na rozpálenou pánev. Necháme je krátce zatuhnout.
Plátek sýra natrháme na menší kousky a přidám přímo k vejcím na pánvi.
Jakmile mají vajíčka krémovou konzistenci a sýr je rozpuštěný, stáhneme pánev z plotny. Osolíme a opepříme podle chuti.
Vajíčka přendáme na talíř a podáváme s čerstvým pečivem nebo toastem.