Sýrová pizza s kořením

Milovníci pizzy si určitě pochutnají na křupavé pizze s několika druhy sýrů a množstvím aromatického koření.


3.923x
75 min

Postup přípravy

Příprava těsta: Mouku prosijeme do mísy. Uprostřed mouky uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a zalijeme polovinou vlažné vody. Necháme vykynout kvásek.

Po vykynutí kvásku dolijeme zbytek vlažné vody, přisypeme sůl a vypracujeme hladké těsto. Dobře zpracované těsto se nesmí lepit na stěnu mísy. Z těsta uděláme bochánek, který posypeme moukou a na teplém místě necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 až 3 menší bochánky. Na pomoučeném vále každý díl vyválíme válečkem na slabou placku (asi 5 mm) a přeneseme je na vymaštěné plechy. Okraje placky prsty vytlačíme.

Obložení pizzy: Olej promícháme s kečupem nebo rajčatovým protlakem a potřeme jím připravené pizza placky. Nivu a eidam hrubě nastrouháme, hermelín a mozzarellu krájíme na plátky. Sýry nasypeme a poklademe na placky z těsta. Sýry nedáváme přes sebe, ale na každou část placky dáme jeden druh, aby se chuť sýrů nepřekrývala. Pizzu posypeme bazalkou, oreganem, rozmarýnem a pepřem a nakonec jemně pokapeme olejem.

Sýrovou pizzu dáme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova pod stálým dohledem. Sýry by se měly trochu roztékat, ale ne zbarvit dohněda.

Pizzu rozdělíme na porce a podáváme ještě teplou, křupavou.

Použít můžeme i jiné sýry výraznější chuti, např. pivní sýr, blaťácké zlato. Místo mozzarelly lze použít sýr balkánský.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrová pizza s kořením

Zpět na recept