Sýrová kari rýže

Dušená rýže doplněná bylinkami, cibulkou a sýrem bude stačit jako hlavní chod. Rizoto trochu jinak a bez masa.


4.37x
35 min
1×

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou, dokud voda není čirá. Vsypeme ji do hrnce, přidáme lžíci olivového oleje, zeleninový bujón, asi lžičku kari a trochu vegety. Zalijeme vodou (asi 2,5 hrnku) a pod pokličkou bez míchání podusíme. Rýže je měkká asi za 15 minut. Mezitím očistíme cibulku a i s natí ji nakrájíme na kolečka, která ještě překrojíme. Osmahneme ji na troše oleje, odstavíme a zasypeme množstvím saturejky. Do ještě teplé rýže vmícháme cibulku a těsně před podáváním vmícháme na kostičky nakrájený sýr ementálského typu. Podle chuti ještě dosolíme, ale většinou není třeba. Sýrovou kari rýži rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod třeba se sterilovanou okurkou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sýrová kari rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena