Syrečková pizza z listového těsta

Variace na pizzu. Místo pizza těsta použijeme v tomto receptu listové těsto a nemá to chybu.


3.911x
45 min

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na velikost plechu. Vložíme ho na plech (těsto je dost mastné, takže netřeba vymazávat).

Na těsto nalijeme smetanu (lepší nějakou hustší). Na smetanu pokládáme slaninu (většinou stačí jeden balíček, ale záleží na hmotnosti balíčku a velikosti plátků). Pak na slaninu dáme syrečky (já kupuji ty klasické, kde je 5 koleček a každé kolečko rozčtvrtím a pak vychází syrečky na plech 5 kousků na 4 řady. Viz obrázek 2)

Olivy nakrájíme na kolečka (každou olivu asi na tři - já používám olivy s papričkou, aby to bylo hezčí na pohled) a posypeme celý plech.

1 vetší cibuli rozkrojíme a nakrájíme na slabé půlkolečka a také posypeme celý plech (viz obrázek 3).

Teď už jen zbývá celou pizzu opepřit (já to dělám z mlýnku) a vložíme do trouby. Já peču v horkovzdušce na asi 200 stupňů, dokud těsto nezhnědne (cca. 25 minut). A je hotovo (viz obrázek 4). Pečení kontrolujte, protože těsto se nafukuje a musí se během pečení propichovat bubliny.

Poznámka - syrečky na fotografii vypadají chudě, ale oni se během pečení roztaví a rozlijí na celou pizzu. Pizzu v žádném případě nesolíme, bude slaná až až.
user-icon

autor snapshot


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Syrečková pizza z listového těsta

Zpět na recept