Sýr kavkazského pastýře

Smažený sýr plněný šunkou obalovaný v těstíčku. Podáváme s bohatou oblohou a křenovou pomazánkou.


3.26x
45 min

Postup přípravy

Sýr rozkrojíme podélně na poloviny, použijeme sýr vcelku. Na sýr položíme plátky šunky, jsou-li větší, překrojíme je tak, aby nepřesahovaly šířku sýru. Posypeme trochou provensálského koření a přiklopíme druhou polovinou. Ještě před obalováním je překrojíme na poloviny.

Nachystáme si těstíčko z mléka, vejce a polohrubé mouky - tu přimícháváme postupně. Množství volíme podle potřeby, do zhoustnutí těstíčka. Můžeme trošku přisolit.

Naplněný sýr v těstíčku obalíme a ihned smažíme na rozpáleném oleji.

Sýr kavkazského pastýře podáváme se sterilovanou zeleninou. Můžeme použít kukuřičky a červenou řepu. Jako přílohu volíme smažené hranolky a pro ještě lepší chuťový zážitek doplníme o křenovou omáčku, která dodá pokrmu na pikantnosti. Nakonec dozdobíme na kolečka nakrájeným pórkem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýr kavkazského pastýře

Zpět na recept