Smažený sýr plněný šunkou obalovaný v těstíčku. Podáváme s bohatou oblohou a křenovou pomazánkou.
Hodnocení
3.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těstíčko
Sůl
Vejce1 ks
Mléko1 dl
Polohrubá mouka
Ostatní
Šunka4 plátky
Eidam200 g
Na ozdobu
Pórek
Podle potřeby
Olej na smažení
Podle chuti
Provensálské koření
Příloha
Kukuřice sterilovaná
Sterilovaná řepa
Křenová pomazánka
Postup přípravy
Sýr rozkrojíme podélně na poloviny, použijeme sýr vcelku.
Na sýr položíme plátky šunky, jsou-li větší, překrojíme je tak, aby nepřesahovaly šířku sýru.
Posypeme trochou provensálského koření a přiklopíme druhou polovinou. Ještě před obalováním je překrojíme na poloviny.
Nachystáme si těstíčko z mléka, vejce a polohrubé mouky - tu přimícháváme postupně. Množství volíme podle potřeby, do zhoustnutí těstíčka. Můžeme trošku přisolit.
Naplněný sýr v těstíčku obalíme a ihned smažíme na rozpáleném oleji.
Sýr kavkazského pastýře podáváme se sterilovanou zeleninou. Můžeme použít kukuřičky a červenou řepu.
Jako přílohu volíme smažené hranolky a pro ještě lepší chuťový zážitek doplníme o křenovou omáčku, která dodá pokrmu na pikantnosti. Nakonec dozdobíme na kolečka nakrájeným pórkem.