Sýr kavkazského pastýře

Smažený sýr plněný šunkou obalovaný v těstíčku. Podáváme s bohatou oblohou a křenovou pomazánkou.


3.26x
45 min

Postup přípravy

Sýr rozkrojíme podélně na poloviny, použijeme sýr vcelku. Na sýr položíme plátky šunky, jsou-li větší, překrojíme je tak, aby nepřesahovaly šířku sýru. Posypeme trochou provensálského koření a přiklopíme druhou polovinou. Ještě před obalováním je překrojíme na poloviny. Nachystáme si těstíčko z mléka, vejce a polohrubé mouky - tu přimícháváme postupně. Množství volíme podle potřeby, do zhoustnutí těstíčka. Můžeme trošku přisolit. Naplněný sýr v těstíčku obalíme a ihned smažíme na rozpáleném oleji. Sýr kavkazského pastýře podáváme se sterilovanou zeleninou. Můžeme použít kukuřičky a červenou řepu. Jako přílohu volíme smažené hranolky a pro ještě lepší chuťový zážitek doplníme o křenovou omáčku, která dodá pokrmu na pikantnosti. Nakonec dozdobíme na kolečka nakrájeným pórkem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýr kavkazského pastýře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena