Krůtí dušená šunka se sýrem

Recept na výbornou domácí krůtí šunku obohacenou sýrem eidam.


4.08x
150 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 dlvoda
100 geidam
4 lžičkycukr moučka
1 kgkrůtí prsa
18 gkuchyňská sůl
4 gřeznická nakládací sůl

podle chuti

kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zhruba 2/3 krůtího masa nakrájíme na menší kousky asi 2 x 2 cm. Zbytek masa pomeleme v mlýnku, případně rozsekáme v mixéru. Připravíme roztok soli, řeznické nakládací solicí směsi, cukru a jednoho dl vody. Obě masa smícháme a přidáme solný roztok. Nakonec přimícháme na kostky nakrájený sýr eidam.

Masovou směs velmi důkladně promícháme v kuchyňském robotu s hnětacími háky. Nejméně 10 minut, případně 20 minut ručně. Do směsi přidáme tři prolisované stroužky česneku.

Směs na domácí vepřovou šunku dáme do mikrotenového sáčku a pořádně napěchujeme do šunkovaru. Směs naplníme asi jeden centimetr pod horní okraj. Šunkovar uzavřeme a dáme do lednice na 24 hodin odležet. Při dušení šunky postupujeme přesně podle návodu k použití šunkovaru.

Hotovou domácí krůtí šunku se sýrem dáme před podáváním vždy vychladit. Čerstvá šunka vydrží v lednici asi dva dny, ale myslím, že ji slupnete dříve.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí dušená šunka se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena