Recept na výborný koláč. Křehký, ale zároveň šťavnatý. Recept je trošku náročnější, ale stojí za to!
0.2 kostky | máslo |
3 ks | jablko |
náplň | |
---|---|
3 ks | vejce |
2-3 lžičky | rum |
1 hrst | cukr moučka |
3 balíčky | měkký tvaroh |
2 kelímky | mléko |
těsto | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | cukr krupice |
1 špetka | citronová kůra |
3 hrnky | polohrubá mouka |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy |
Těsto (sypkou směs) vytvoříme promícháním mouky, prášku do pečiva, citronové kůry a cukru. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a vejci. K tvarohu pomalu přiléváme mléko a vše pořádně ušleháme. Podle chuti přidáme rum. Jablka oloupeme a okolo jádřince nastrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, navršíme polovinu sypké směsi a urovnáme. Tu zalijeme tvarohovou náplní, zasypeme jablky a poté zasypeme druhou polovinou sypké směsi. Nakonec nastrouháme máslo rovnoměrně na celý povrch. Sypaný tvarohový koláč dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Před krájením necháme sypaný tvarohový koláč s jablky pořádně vychladnout!
Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!
Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena