Koláč, do kterého nepřidáváme ani vajíčka, ani žádnou tekutinu. Vyzkoušejte ho a jablka ochuťte jako na štrůdl.
Hodnocení
3.0
/ 5 (917x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
10x
Ingredience
1 hrnek
cukr
0.2 ks
máslo
6 ks
jablko
1 ks
kypřicí prášek do pečiva
1 hrnek
krupice
1 hrnek
hrubá mouka
- -
citronová šťáva
Postup přípravy
Do mísy nasypte krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citronovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vložíme asi 1/3 směsi a na ni navršíme polovinu nastrouhaných jablek i se slupkou. Opět přidáme část směsi, na ni druhou půlku jablek a zakončíme poslední částí směsi. Poklademe nakrájeným máslem a zvolna si hodinu pečeme. Jablka můžete dle chuti okořenit.