Sypaný švédský koláč

Koláč, do kterého nepřidáváme ani vajíčka, ani žádnou tekutinu. Vyzkoušejte ho a jablka ochuťte jako na štrůdl.


3.0917x
75 min
10×

Postup přípravy

Do mísy nasypte krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citronovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vložíme asi 1/3 směsi a na ni navršíme polovinu nastrouhaných jablek i se slupkou. Opět přidáme část směsi, na ni druhou půlku jablek a zakončíme poslední částí směsi. Poklademe nakrájeným máslem a zvolna si hodinu pečeme. Jablka můžete dle chuti okořenit.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sypaný švédský koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.