Sypaná maková buchta

Naprosto úžasná buchta, kterou není potřeba míchat. Prostě jen všechno postupně nasypeme na plech.


4.415x
45 min
1×

Ingredience

250 gmáslo
1000 gjablko
200 gcukr moučka
1 lžičkasoda
2 lžičkymletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
200 ghladká mouka
200 gpolohrubá mouka
300 gmletý mák

Postup přípravy

Navážíme si veškeré ingredience, nastrouháme omytá jablka na hrubém struhadle, v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, plech (20 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 7). Veškeré sypké ingredience smícháme (mimo vanilkového cukru a skořice) a směs rozdělíme na tři díly (každý po 300 g). Na připravený plech nasypeme jeden díl sypké směsi a na ni navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek. Jablka posypeme polovinou vanilkového cukru a jemně poprášíme mletou skořicí. Opět přijde sypká směs (druhý díl), na ni zbytek strouhaných jablek, vanilkový cukr a skořice. Další vrstva bude ze zbytku sypké směsi; nemusíme uhlazovat, máslo nám buchtu krásně spojí. Poslední vrstva bude z rozpuštěného másla, nepoužíváme méně kvalitní náhražky! Máslo rovnoměrně rozlijeme po celé buchtě. Sypanou makovou buchtu vložíme do předehřáté trouby, snížíme na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut do zezlátnutí. Sypanou makovou buchtu podáváme posypanou vanilkovým cukrem nebo s hvězdičkou šlehačky poprášenou skořicí.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sypaná maková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena