Švýcarské rösti

Recept na bramborové rösti, které se dají smažit i jako malé lívanečky a do těsta můžeme přimíchat osmaženou cibulku.


2.9584x
45 min
1×

Postup přípravy

Menší brambory dobře očistíme od nečistot a povaříme asi 10 minut ve vodě. Uvařené a scezené brambory necháme vychladnout a oloupeme, poté je necháme 4 hodiny stát v chladu.

Brambory nahrubo nastrouháme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.

Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něj poklademe lžící brambory a zploštíme je do tvaru koláče, pečeme na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Když je spodní strana rösti opečená dozlatova, obrátíme koláč na veliký vymazaný talíř. Na pánvi rozehřejeme znovu máslo a koláč na něj sešoupneme z druhé strany a pečeme ho asi 10 minut. A máme hotovo.

Švýcarské rösti podáváme nakrájené na kousky. Můžeme posypat nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švýcarské rösti

Zpět na recept