Švýcarská vejce

Je to vlastně žemlovka ale naslano.


3.3138x
35 min

Postup přípravy

Žáruvzdornou mísu silně vymažeme tukem.

Rohlíky nakrájíme na kolečka a mísu jimi vyložíme i po stranách. Zvlhčíme je vývarem. Šunku nakrájíme na kostičky a vsypeme na rohlíky.

Pak na ně rozklepneme jednotlivá vejce tak, aby zůstala celistvá - jako když chceme dělat volská oka. Jemně osolíme. Sýr nastrouháme a naneseme na celý povrch.

Pečeme v horké troubě asi 20 minut.

Švýcarská vejce podáváme zasypaná sekanou petrželovou natí a s velkou porcí zeleninového salátu.
user-icon

autor Marjána


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švýcarská vejce

Zpět na recept