Švýcarská vejce

Je to vlastně žemlovka ale naslano.


3.3138x
35 min

Postup přípravy

Žáruvzdornou mísu silně vymažeme tukem. Rohlíky nakrájíme na kolečka a mísu jimi vyložíme i po stranách. Zvlhčíme je vývarem. Šunku nakrájíme na kostičky a vsypeme na rohlíky. Pak na ně rozklepneme jednotlivá vejce tak, aby zůstala celistvá - jako když chceme dělat volská oka. Jemně osolíme. Sýr nastrouháme a naneseme na celý povrch. Pečeme v horké troubě asi 20 minut. Švýcarská vejce podáváme zasypaná sekanou petrželovou natí a s velkou porcí zeleninového salátu.
user-icon

autor Marjána

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švýcarská vejce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena