Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme do konzistence sněhu.
Do mísy se žloutky vmícháme dětskou krupičku a zbytek ingrediencí na těsto. Pokud nemáme po ruce mléko, postačí i voda. Když máme těsto se žloutky hotové, lehce vmícháme bílkový sníh.
Nachystáme si pánev s olejem nebo sádlem a svítek smažíme po obou stranách dozlatova.
Svítek servírujeme k hotové koprové omáčce. Dobrou chuť!
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!

Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.

Autor:Tereza Pólová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena