Svíčkové řezy majora Terazkyho

Hlavní chod pro slavnostní příležitosti. Recept z hovězí svíčkové s bylinkovým máslem.


3.158x
35 min

Postup přípravy

Ze svíčkové nakrájíme plátky a opečeme je zprudka na oleji. Plátky hovězího vyjmeme.

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky.

Ve výpečku orestujeme žampióny a šunku. Vzniklou směs zahustíme moučným máslem (trochu másla umíchaného se lžičkou mouky).

Navršíme na řezy a ozdobíme bylinkovým máslem, které si připravíme podle následujícího postupu.
Máslo utřeme se sardelovou pastou, nakrájenou cibulkou a pažitkou, doplníme kapary, špetkou nastrouhané citrónové kůry, nadrobno nasekanými nakládanými žampióny. Necháme ztuhnout v alobalu a krájíme na kolečka.

Jako přílohu ke svíčkovým řezům servírujeme hranolky.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčkové řezy majora Terazkyho

Zpět na recept