Svěží třená buchta

Recept na třenou buchtu se zakysanou smetanou. Rychlá příprava.


0.00x
60 min

Ingredience

těsto

3 ksvejce
200 mlmléko
1 baleníprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
400 gkysaná smetana
1 balenívanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Do mísy nasypeme dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, kypřící prášek a vanilkový cukr. Směs promícháme a přidáme dvě zakysané smetany (400 g) a tři žloutky. Podle potřeby přidáme mléko a utřeme hladké těsto.

V jiné míse ušleháme sníh ze tří bílků. Sníh následně opatrně vmícháme do utřeného těsta.

Těsto na třenou buchtu nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Doba pečení závisí na velikosti formy. Vyzkoušíme špejlí, pokud se nelepí, máme hotovo.

Svěží třenou buchtu po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme k čaji i kávě jako sladké pohoštění.
user-icon

autor Mik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svěží třená buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena