Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou

Lahodný moučník s ovocem, který příjemně osvěží v teplých dnech. Rychlý a jednoduchý recept ocení i začátečník.


4.444x
45 min

Ingredience

3 hrnkyjahody

těsto

180 gcukr
1 špetkasůl
6 ksvejce
180 ghladká mouka
1 špetkajedlá soda

podle chuti

cukr

na potření

cukr
1 hrnekvoda
2 balíčkypudinkový prášek

podle potřeby

citron

Postup přípravy

Jahody nejprve očistíme podle potřeby, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

Na korpus oddělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat šlehačem s metličkami s přisypáváním cukru a špetkou soli. Do sněhu z bílků zašleháme žloutky. Potom nejlépe ručně metličkou přimícháme prosátou mouku se špetkou jedlé sody.

Těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě s průměrem 24 cm. Korpus pečeme pomalu asi hodinu v troubě vyhřáté na 150 °C.

Dále si uvaříme pudinkovou želatinu. Podle naší chuti uvaříme 2 pudinky s hrnkem vody. Pokud není pudink oslazený, osladíme podle chuti. Po vychladnutí korpus potřeme nutelou nebo marmeládou. Rozložíme jahody, zalijeme pudinkovou želatinou a necháme ztuhnout.

Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svěží dort s jahodami a pudinkovou želatinou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena