Švestky v cukru

Zavařované švestku v cukru jsou výtečnou pochoutkou. Uznejte sami.


4.58x
75 min

Postup přípravy

Švestky omyjeme osušíme, vypeckujeme a rozkrájíme na čtvrtky. Odvážíme si 1 kg a dáme do většího hrnce. Želírovací cukr, koření a rum přidáme ke švestkám a zamícháme. Necháme přikryté do příštího dne, aby švestky pustily šťávu.

Druhý den švestky přivedeme k varu, při vyšší teplotě mícháme dřevěnou vařečkou a necháme po 4 minuty prudce vařit. Odstavíme z plotny a vyjmeme koření.

Sklenice vymyté horkou vodou dosucha utřeme čistou utěrkou. Naplníme je horkými švestkami a ihned uzavřeme víčky.

Švestkovou zavařeninu uchováme na chladném, tmavém a suchém místě.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestky v cukru

Zpět na recept