Švestky s čokoládovou omáčkou

Sušené švestky nemusíme pojídat jen jako samostatnou chuťovku. S omáčkou z hořké čokolády získá jejich chuť na zajímavosti.


3.48x
35 min

Postup přípravy

Použijeme vypeckované sušené švestky. Nakrájíme je na čtvrtinky (malé kousky) a namočíme je do rumu.

Na omáčku si připravíme čokoládu, kterou rozlámeme na kousky. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, třtinový cukr, přidáme čokoládu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, vyčkáme na okamžik, kdy omáčka začne trochu houstnout. Poté omáčku sejmeme z plotýnky, vmícháme žloutek vyšlehaný se lžící mléka. Přimícháme balíček vanilkového cukru a necháme vychladit.

Švestky naservírujeme na dezertní talířky a přeléváme vychlazeným čokoládovým krémem.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestky s čokoládovou omáčkou

Zpět na recept