Švestkový makovec

Mák a švestky si spolu výborně rozumí. Přesvědčte se sami a zkuste si upéct tento švestkový makovec. Veganský recept.


5.02x
60 min

Postup přípravy

V míse si smícháme jako první suché přísady (polohrubou mouku, mák, cukr, skořici a prášek do pečiva) a pečlivě promícháme. Poté přidáme rostlinné mléko a olej a vařečkou vypracujeme těsto.

Formu na makovec si vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní připravené těsto. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Takto připravené švestky dáme na těsto a koláč vložíme do předehřáté trouby.

Makovec pečeme zhruba hodinu na 180 °C. Před dopečením raději ještě provedeme test špejlí. Pokud se bude těsto lepit na špejli, necháme koláč ještě chvilku péct.

Po upečení necháme švestkový makovec zcela vychladnout a můžeme posypat moučkovým cukrem.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkový makovec

Zpět na recept