Vaření.czReceptyŠvestkový koláč z domácí pekárny

Švestkový koláč z domácí pekárny

Recept na švestkový koláč z kynutého těsta z pekárny.


4.834x
120 min
6×

Ingredience

podle potřeby

olej

těsto

0.5 lžičkysůl
100 gmáslo
2 ksžloutek
100 gcukr krupice
500 ghladká mouka
citronová kůra
250 gvlažné mléko

drobenka

100 gmáslo
4-6 lžiccukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
4-6 lžicpolohrubá mouka

na ozdobu

švestky

Postup přípravy

Do pekárny naskládáme ingredience v tomto pořadí: mléko, žloutky, máslo, cukr, hladká mouka, sůl, citronová kůra a rozmačkané droždí. Zapneme pekárnu na program Kynuté těsto. Moje pekárna ukáže čas 1:25 a tu dobu ji nechám pracovat a nechat kynout těsto. Zatím si připravím švestky a drobenku. Umyté švestky krájíme na půlky a odstraníme pecky. Drobenku uděláme asi z 100 g másla, sáčku vanilkového cukru, 4 - 6 lžic polohrubé mouky a stejného množství moučkového cukru. Je lepší počkat se zpracováním drobenky, až máslo trochu povolí. Vykynuté těsto vyjmeme z domácí pekárny, rozválíme na pečicím papíru, vložíme na plech a klademe švestky jednu vedle druhé. Výsledný moučník posypeme rovnoměrně připravenou drobenkou. Jakmile máme rozpálenou troubu, vložíme moučník a pečeme na nižším stupni asi 20 minut. Je dobré švestkový koláč kontrolovat, abychom ho nespálili.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestkový koláč z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena