Švestkový koláč z domácí pekárny

Recept na švestkový koláč z kynutého těsta z pekárny.


4.834x
120 min
6×

Postup přípravy

Do pekárny naskládáme ingredience v tomto pořadí: mléko, žloutky, máslo, cukr, hladká mouka, sůl, citronová kůra a rozmačkané droždí. Zapneme pekárnu na program Kynuté těsto. Moje pekárna ukáže čas 1:25 a tu dobu ji nechám pracovat a nechat kynout těsto.

Zatím si připravím švestky a drobenku. Umyté švestky krájíme na půlky a odstraníme pecky. Drobenku uděláme asi z 100 g másla, sáčku vanilkového cukru, 4 - 6 lžic polohrubé mouky a stejného množství moučkového cukru. Je lepší počkat se zpracováním drobenky, až máslo trochu povolí.

Vykynuté těsto vyjmeme z domácí pekárny, rozválíme na pečicím papíru, vložíme na plech a klademe švestky jednu vedle druhé. Výsledný moučník posypeme rovnoměrně připravenou drobenkou.

Jakmile máme rozpálenou troubu, vložíme moučník a pečeme na nižším stupni asi 20 minut. Je dobré švestkový koláč kontrolovat, abychom ho nespálili.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkový koláč z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká