4 lžičky | máslo | |
2-3 lžíce | grilovací koření | |
2-3 lžíce | olivový olej | |
1 sklenice | švestkový kompot | |
4-8 ks | horní kuřecí stehýnko | |
0.3 sklenice | švestková omáčka na grilování | |
příloha | ||
---|---|---|
pečené brambory |
Kuřecí porce dobře očistíme, posypeme kořením na grilování a zakapeme olivovým olejem. Urovnáme je do kastrolku a necháme v chladu uležet. Připravíme si brambory. Omyté je oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Propláchneme je studenou vodou a necháme chvíli okapat. Pak je rozložíme na suchý nízký plech a dáme péci do trouby (horký vzduch při 180 °C asi 1 hodinu). Nahřejeme si pekáček (hrnek se silným dnem) a vložíme do něj porce připraveného kuřete. Necháme maso chvíli opékat, pak ho otočíme a přikryjeme poklicí. Pečeme zvolna asi 20 minut až půl hodiny, pak otočíme, potřeme švestkovou omáčkou na grilování a přidáme kompotované (vypeckované) švestky. Pečeme ještě asi 5 minut. Těsně před dokončením necháme na každé porci masa rozpustit menší lžičku másla. Hotové švestkové kuře podáváme s pečenými brambory, které přelijeme lžící šťávy, která při pečení masa vznikne. Vhodné je doplnit jídlo miskou švestkového kompotu.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena