Vaření.czReceptyŠvestková plněná vepřová panenka

Švestková plněná vepřová panenka

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo pro sváteční příležitost. Vepřová panenka plněná švestkami, nivou a dalším.


3.2175x
45 min
3×

Postup přípravy

Den předem si naložíme švestky v rumu. Do mandlí můžeme vmáčknout oloupané mandle. Naložené švestky smícháme s nasekanou nivou. Brambory důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a rozložíme na plech. Šalotku očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory posypeme provensálským koření, šalotkou a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Špalíky vepřové panenky rozpůlíme na dva stejné díly - asi 15cm dlouhé a uděláme doprostřed dlouhým nožem křížem díru. Do vzniklého otvoru dáme naložené v rumu sušené švestky a kousky nivy. Panenku zpevníme špejlemi nebo svážeme nití. Osolíme ji a opepříme. Rozpálíme si pánev s olejem. Na pánev vložíme špalíčky vepřové panenky a zprudka ji smažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Pak panenku přeložíme do zapékací misky a dopečeme ji v troubě asi 10 minut na 200 °C. Panenku zbavíme nití či špejlí. Švestkovou plněnou vepřovou panenku podáváme s provensálskými brambory a šalotkou.
user-icon

autor rott

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švestková plněná vepřová panenka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena