Dobrý a jednoduchý recept na švestkovo-čokoládovou směs na potření lívanců a palačinek, hodí se i k naplnění koláčů a buchet.
1.5 kg | švestky |
250 g | cukr krystal |
1 balíček | vanilkový cukr |
150 g | hořká čokoláda |
250 g | třtinový cukr |
podle chuti | |
---|---|
rum |
Švestky rozvaříme s cukry a nakonec přidáme čokoládu a trochu rumu podle chuti. Směs mícháme a vaříme do zhoustnutí. Teplou směs naléváme do sklenic, ve kterých švestkovou nutelu potom skladujeme v temnu a chladu. Švestkovou nutelu používáme podle chuti na potření lívanců, palačinek a jako chutnou náplň do buchet a koláčů.
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
autor Jana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena