Švédské brambory

Vyzkoušejte jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům tyto pečené brambory.


4.510x
75 min

Ingredience

1 lžícešalvěj
0.5 lžícemletý bílý pepř
70 gparmezán
750 gmalé brambory
2 kelímkysmetana ke šlehání (215g)

podle chuti

sůl

na ozdobu

1 snítkašalvěj

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a každou několikrát na povrchu po jedné straně nařízneme. Pak brambory naskládáme, nařezanou plochou nahoru do ohnivzdorné mísy a posolíme. V předehřáté troubě brambory asi 20 minut opékáme na 175 °C. Smetanu osolíme i opepříme, nalijeme ji na brambory a posypeme šalvějí i strouhaným sýrem. Brambory necháme ještě asi 40 minut dopékat. Švédské brambory podáváme zdobené lístečky šalvěje.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Švédské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena