Sváteční vanilkové rohlíčky

Velmi dobré vanilkové rohlíčky obalované v cukru. Tradiční recept na vynikající vánoční sladkost.


3.314x
60 min

Postup přípravy

Dohromady smícháme hladkou mouku, cukr moučka, mleté vlašské ořechy, vanilkový cukr, žloutky, máslo a zpracujeme. Těsto dáme odpočinout do lednice do rána.

Druhý den těsto vyndáme a při pokojové teplotě necháme povolit. Z těsta děláme dlouhé válečky, ze kterých si vždycky ukrojíme kousek, který stočíme a upravíme do tvaru rohlíčku. Nebo si uděláme stejné kuličky, pak z nich tvarujeme válečky a stočíme do tvaru rohlíčků.

Kraje rohlíčků uhladíme, aby zde nebyla špička, ta se totiž ráda připaluje. Pokud by se nám těsto drolilo, stačí jej hodně propracovat. Já například ty kousky rohlíčků chvilku mačkala v ruce, aby šly pěkně tvarovat.

Vanilkové rohlíčky pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení obalujeme v cukru moučka s vanilkou.

Sváteční vanilkové rohlíčky servírujeme jako chuťově dokonalé cukroví.
user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční vanilkové rohlíčky

Zpět na recept