Vaření.czReceptySváteční sekaná pečeně

Sváteční sekaná pečeně

I tradiční sekanou lze připravit na sváteční stůl.


3.094x
75 min

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1 svazečekpetrželka
800 gbrambory
1 svazečekpažitka
1 svazečekkopr
0.5 kspórek
1 lžičkaplnotučná hořčice
500 gmleté hovězí maso
1-2 lžičkycitronová šťáva
150 mlbílý jogurt
1 svazekkořenová zelenina
150 gsterilovaný hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hrášek necháme na sítu okapat. Zeleninu očistíme a omyjeme. Celer, petržel a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Pak zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody a přibližně 3 minuty povaříme. Vyjmeme a necháme okapat. Maso smícháme s vejcem, hořčicí a 3/4 okapané zeleniny. Osolíme, opepříme a vytvarujeme šišku Položíme ji do pekáče vypláchnutého studenou vodou. V předehřáté troubě pečeme na 200 °C přibližně 40 minut. Brambory oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a dáme do hrnce. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 až 25 minut. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme na jemno. V misce promícháme bylinky, jogurt, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme hrášek. Brambory slijeme a smícháme se sekanou petrželkou. Sekanou pečeni nakrájíme na plátky, posypeme zbylou zeleninou a podáváme s bramborami a hráškovou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sváteční sekaná pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena