Sváteční sekaná pečeně

I tradiční sekanou lze připravit na sváteční stůl.


3.094x
75 min

Postup přípravy

Hrášek necháme na sítu okapat. Zeleninu očistíme a omyjeme. Celer, petržel a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Pak zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody a přibližně 3 minuty povaříme. Vyjmeme a necháme okapat.

Maso smícháme s vejcem, hořčicí a 3/4 okapané zeleniny. Osolíme, opepříme a vytvarujeme šišku Položíme ji do pekáče vypláchnutého studenou vodou. V předehřáté troubě pečeme na 200 °C přibližně 40 minut.

Brambory oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a dáme do hrnce. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 až 25 minut.

Bylinky opereme, osušíme a nasekáme na jemno. V misce promícháme bylinky, jogurt, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme hrášek.

Brambory slijeme a smícháme se sekanou petrželkou. Sekanou pečeni nakrájíme na plátky, posypeme zbylou zeleninou a podáváme s bramborami a hráškovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční sekaná pečeně

Zpět na recept