Sváteční makovník

Recept na makovník nebo ořechovník z celozrnné mouky.


4.07x
60 min

Postup přípravy

Zaděláme kvásek. Změklé máslo rozdrobíme v mouce a přidáme ještě nenakynutý kvásek a další ingredience. Smícháme v těsto. Zpracováváme, dokud se těsto nelepí na misku ani na ruku. Potom těsto na makovník (ořechovník) rozdělíme na 4 části a necháme asi hodinu odpočívat.

Na jeden díl těsta použijeme asi 250g makové nebo ořechové náplně. Po nanesení plňky, těsto zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Propícháme, aby nepopraskalo.

Makovník položíme na plech vyložený papírem na pečení a ihned pečeme ve vyhřáté troubě - zhruba 30 minut na 170 °C.
user-icon

autor elba


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční makovník

Zpět na recept