Lahodný a lehký cheesecake s chutí a vůní kávy nesmí na svátečním stole chybět. Vyzkoušejte tento výborný recept portugalské kuchyně.
Hodnocení
4.5
/ 5 (13x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Cukr5 dkg
Vejce3 ks
Čokoláda na vaření1 ks
Smetana na vaření1 kelímek
Espresso1 hrneček
Na ozdobu
Šlehačka1 kelímek
Těsto
Listové těsto1 balíček
Podle potřeby
Polohrubá mouka
Máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Na přípravu budeme potřebovat větší formu na koláč s nízkým okrajem. Formu dobře vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, poté do ní rovnoměrně rozprostřeme vyválený plát listového těsta.
Na těsto nalijeme náplň, kterou jsme si připravili z uvedených ingrediencí (čokolády na vaření, smetany na vaření, cukru, třech vajec a silné kávy espresso), které jsme předtím dobře rozmíchali pomocí mixéru.
Připravený kávový cheesecake pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, stačí přibližně 20 minut. Okraje koláče z listového těsta budou nazlátlé a upečenou náplň zkontrolujeme propíchnutím špejlí.
Koláč necháme ještě nějakou dobu "dojít" ve vypnuté troubě.
Poté sváteční kávový cheesecake vyndáme, necháme vychladnout a můžeme dozdobit cukrem. Podáváme se šlehačkou.