Suši

Příprava maki suši není tak těžká, jak se zdá.


4.139x
60 min
4×

Ingredience

nishiko rýže
řasa nori

zálivka

1 lžícecukr
1 lžičkasůl
2 lžíceocet

náplň

zelenina
ryba
wasabi

podle chuti

sójová omáčka
nakládaný zázvor

Postup přípravy

Připravíme si speciální rýži na suši. Vypereme ji ve vodě, dokud z ní teče bílá voda. Můžete jí taky nechat 10 minut naloženou ve vodě. Poté jí dáme vařit. Až bude voda vroucí, stopněme si 10 minut. Rýže se musí vařit pod pokličkou a nemíchat. Jen se občas mrkněme, jestli tam je dost vody, aby se rýže nepálila. Poté rýži vypneme a necháme dalších 20 minut odstát. Neotvíráme pokličku! Mezitím si připravíme wasabi. Pokud je v prášku, tak ho rozředíme troškou vody, zamícháme a necháme přikrytý). Připravíme si i řasy nori, syrovou rybu, nakrájenou zeleninu a dřevěnou podložku z bambusu, pomocí které budeme suši balit. Rozmícháme si ocet, cukr a sůl a dáte zahřát, aby se vše rozpustilo a nalijeme do rýže. Pořádně zamícháme a necháme rýži vystydnout. Připravíme si rolovací dřevěnou podložku. Na to položíte řasu lesklou stranou dolů. Do poloviny rozložíme rýži a umačkáme, aby držela. Aby se rýže nelepila na ruce, rozmícháme si trochu octa s vodou a namáčíme si do ní ruce. Do půlky rýže vložíme rybu, zeleninu a potřeme trochou wasabi. S podložkou rolujeme, vždy si podložku povytáhnete a rolujete dál. Nakonec namočeným nožem nakrájíme suši rolku na 8 dílků. Suši dáme na talíř a podáváme s wasabi, nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Suši

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena