Sushi z českých rybníků

Sushi je sice tradiční japonský pokrm, připravovaný z mořských ryb, avšak český kuchtík se nezapře, a tak můžete japonskou specialitku ochutnat v české verzi.


4.023x
60 min

Ingredience

50 gcukr
2 lžičkycukr
0.5 lžičkysůl
100 mlvoda
1 kschilli paprička
50 mlsójová omáčka
2 lžícerýžový ocet
10 gkořen zázvoru
50 mlsaké na vaření
1 lžičkaprášek dashi
1 lžičkamirin (sladké japonské víno)
500 gkapří filet (bez kůže a kostí)
480 gvařená rýže na suši

Postup přípravy

Zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričku nakrájíme a rozemneme. Všechny suroviny mimo kapra dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vložíme rybu a za deset vteřin ji zase vyjmeme. Nevaříme! Po vyjmutí z marinády dáme filet na 1 minutu do studené vody. Poté jej opět vložíme do hrnce s omáčkou, zatížíme talířkem, přiklopíme poklicí a přibližně 12 minut na velmi mírném ohni povaříme. Ryba takto nasákne všechny ingredience. Kapra necháme v marinádě vychladnout a pak jej nakrájíme na proužky. V kastrůlku zahřejeme ocet, vmícháme sůl a cukr. Mícháme tak dlouho, až se suroviny v octu rozpustí. Směsí ochutíme vychlazenou sushi rýži a promícháme. Do misky dáme trošku octa, zalijeme vodou. V tekutině namáčíme ruce a z rýže vytvarujeme 16 oválných hrudek. Na každou dáme porci vychladlé okapané ryby a mírně ji přitiskneme. Sushi z českých rybníků podáváme jako netradiční chuťovku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sushi z českých rybníků

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena