Sušenky z jemných ovesných vloček

Zlatavé sušenky měkké uvnitř. Sušenky bez mléka, mouky, vajec. Recept vhodný i pro vegany.


3.06x
75 min

Postup přípravy

Ovesné vločky zalijeme vlažnou vodou a necháme je stát zhruba hodinu. Poté ovesné vločky scedíme a necháme chvíli okapat.

Do okapaných vloček přidáme lžíci medu, případně melasy. Pak můžeme přidat cokoliv podle naší chuti. Výborná je kombinace dýňových semínek, slunečnicových semínek a rozinek. Lze dát opravdu cokoliv (mák, skořici, ořechy, kokos, kousky čokolády). Směs by měla být mírně řídká.

Směs na sušenky z ovesných vloček lžící rozdělujeme do silikonových formiček na muffiny. Do jednoho košíčku dáváme jednu polévkovou lžíci směsi.

Sušenky z jemných ovesných vloček pečeme na 200 °C, dokud nejsou sušenky pěkně zlatavé.
user-icon

autor Michaela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sušenky z jemných ovesných vloček

Zpět na recept