Sušenky amaretti

Tradičně se tyto italské sušenky připravují z meruňkových jader, můžeme však použít mandle.


3.056x
60 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 120 °C. Mandle a cukr rozmělníme v keramickém hmoždíři. Můžeme však také mandle nakrájet a smíchat s cukrem. Bílek mírně rozšleháme, vmícháme do směsi mandlí s cukrem a zpracujeme tuhé těsto. Na 2 plechy položíme papír na pečení. Z těsta odebíráme kousky velikosti vlašských ořechů, tvoříme z nich kuličky a pokládáme je na plech tak, aby měly mezi sebou dostatek volného prostoru. Poprášíme je moučkovým cukrem a pečeme v troubě 30 minut. Sušenky amaretti necháme před podáváním zcela vychladnout. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sušenky amaretti

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena