Sušenky amaretti

Tradičně se tyto italské sušenky připravují z meruňkových jader, můžeme však použít mandle.


3.056x
60 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 120 °C. Mandle a cukr rozmělníme v keramickém hmoždíři. Můžeme však také mandle nakrájet a smíchat s cukrem.

Bílek mírně rozšleháme, vmícháme do směsi mandlí s cukrem a zpracujeme tuhé těsto. Na 2 plechy položíme papír na pečení. Z těsta odebíráme kousky velikosti vlašských ořechů, tvoříme z nich kuličky a pokládáme je na plech tak, aby měly mezi sebou dostatek volného prostoru. Poprášíme je moučkovým cukrem a pečeme v troubě 30 minut.

Sušenky amaretti necháme před podáváním zcela vychladnout.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sušenky amaretti

Zpět na recept