Závin s barevně pestrou náplní oživí každý sváteční stůl. A můžeme si ho připravit pokaždé jinak.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Na potření
Vejce1 ks
Ostatní
Šunka20 dkg
Pórek
Niva10 dkg
Eidam15 dkg
Listové těsto1 balíček
Anglická slanina15 dkg
Podle potřeby
Kečup
Sterilované žampióny
Kukuřice sterilovaná
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na 2 pláty (2 záviny).
Připravíme si všechny ingredience nakrájené na plátky, zeleninu a houby slijeme. Pórek nakrájíme na nudličky. Každý plát listového těsta potřeme kečupem a poklademe plátky šunky, anglické, sýra a posypeme žampiony s kukuřicí, pórkem a nakonec nivou. Zabalíme opatrně v závin. Takto pokračujeme i s druhou půlkou těsta.
Oba záviny potřeme rozšlehaným vejcem, předtím je samozřejmě přeneseme na plech.
Šunkový závin s kukuřicí upečeme v silně vyhřáté troubě, až je povrch zlatavý. Nakrájíme na plátky a podáváme jako teplou či studenou chuťovku.