Šunkovo-sýrový předkrm

Předkrm vhodný pro slavnostní oběd ke sváteční příležitosti.


3.0136x
20 min

Postup přípravy

Pórek omyjeme, osušíme a část nasekáme najemno. Zbytek použijeme na ozdobu.

Tavený sýr a žervé vyšleháme dohromady, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme jemně usekaný pórek. Podle chuti můžeme vmíchat i kousek nasekaného tvrdého sýra.

Na desku rozložíme plátky šunky, na které položíme plátek sýra. Lžící naneseme sýrovou směs a vše stočíme do silné rolky. Tu pak šikmo rozřízneme.

Na talířek rozdělíme vždy dvě přepůlené rolky, ozdobíme zbylým pórkem, popřípadě zeleninou a ovocem podle sezóny.

Šunkovo-sýrový předkrm servírujeme dobře vychlazený s plátky veky.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šunkovo-sýrový předkrm

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.