Šunkové řezy

Recept na šunkové řezy se sýrem, aspikem, zdobené mandlemi a rybízovým kompotem.


3.379x
60 min

Postup přípravy

Šunka a sýr by měly být nakrájené na tenké plátky. Stranou dáme plátek šunky. Zbylou šunku a sýr namažeme tenkou vrstvou másla a střídavě je skládáme na sebe. Nakonec položíme nenamazaný plátek šunky. Pokud se nám zdají řezy během skládání začíná zdát řez vysoký, začneme skládat druhý. Nejvrchnější je ale vždy plátek šunky.

Šunkové řezy lehce zatížíme, aby si "sedly" a dáme do lednice vychladit. Zatím si nasekáme oloupané mandle.

Ztuhlé šunkové řezy vyjmeme z lednice a aspik pomalu rozpustíme. Řezy opatrně nakrájíme na malé čtverečky. Potřeme je rozpuštěným aspikem, ozdobíme kompotovaným rybízem nebo jiným ovocem a posypeme mandlemi.

Takto připravené šunkové řezy opět vložíme do lednice vychladit, aby aspik ztuhl. Šunkové řezy podáváme jako chuťovku nebo jako předkrm. Záleží na situaci.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šunkové řezy

Zpět na recept