Zajímavý předkrm ze dvou druhů šunky.
sůl | |
4 ks | vejce |
10 g | máslo |
bílý pepř | |
150 g | hladká mouka |
2.5 dl | smetana ke šlehání |
1 ks | silný plátek vepřové šunky |
1 ks | silný plátek krůtí šunky |
1 ks | větší jablko |
cibulová nať |
Rozlšeháme mouku s vejcem, přidáme trochu soli a špetku pepře a za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu. Připravíme hladké těsto.
Plátek šunky a oloupané jablko nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta a dobře promícháme. Dortovou formu vymažeme a těsto do ní vložíme a pečeme asi 30 minut v troubě. Při pečení dort sledujeme.
Upečený dort necháme vychladnou, pak jej posypeme nakrájenou cibulovou natí a rozdělíme na malé porce. Podáváme například s hlávkovým salátem.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.