Zajímavý předkrm ze dvou druhů šunky.
sůl | |
4 ks | vejce |
10 g | máslo |
bílý pepř | |
150 g | hladká mouka |
2.5 dl | smetana ke šlehání |
1 ks | silný plátek vepřové šunky |
1 ks | silný plátek krůtí šunky |
1 ks | jablko |
cibulová nať |
Rozlšeháme mouku s vejcem, přidáme trochu soli a špetku pepře a za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu. Připravíme hladké těsto.
Plátek šunky a oloupané jablko nakrájíme na malé kostičky, přidáme do těsta a dobře promícháme. Dortovou formu vymažeme a těsto do ní vložíme a pečeme asi 30 minut v troubě. Při pečení dort sledujeme.
Upečený dort necháme vychladnou, pak jej posypeme nakrájenou cibulovou natí a rozdělíme na malé porce. Podáváme například s hlávkovým salátem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena