Sumec na černém pivu

Recept na sumce na černém pivu s cizrnou a cibulí.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Očištěný a omytý filet ze sumce nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na rozpálenou pánev dáme kolo pečicího papíru, na něm necháme rozpustit máslo a zprudka opečeme filet 2 minuty z každé strany.

Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky a opečeme dozlatova. Přidáme cukr, jemně necháme zkaramelizovat, zalijeme vinným octem, černým pivem a 5 minut důkladně provaříme. Tuto směs nalijeme do pekáčku, přidáme snítku tymiánu, vložíme opečeného sumce a při 180 °C pečeme 15 minut.

Na másle zpěníme strouhanku, přidáme na jemno nasekanou petrželku a prolisovaný stroužek česneku. Upečeného sumce obalíme v připravené strouhance a dáme ještě na další 3 minuty zapéct do trouby na 180 °C.

Příprava cizrny

Cizrnu uvaříme doměkka v neosolené vodě, poté ji vyjmeme a na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. K ní přidáme uvařenou cizrnu, zalijeme kuřecím vývarem a necháme zredukovat na ¼. Přidáme nasekanou plocholistou petržel, stáhneme z ohně a vmícháme na kostičky nakrájené máslo.

Servírování

Sumce na černém pivu můžeme na talíři pokrm ozdobit chilli nitkami.

TIP: Cizrna se vám bude lépe vařit, když ji přes noc namočíme do studené vody.
Chceme-li sumce zbavit silné rybí chuti, namočíme ho přes noc do mléka.

Autor receptu: Jan Punčochář

SEXY moderní česká kuchyně
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013

SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.
user-icon

autor R MEDIA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sumec na černém pivu

Zpět na recept