Šumavský chléb

Recept na klasický chléb z jihu Čech.


4.416x
160 min
5×

Postup přípravy

Tekuté přísady vložíme do nádoby, přidáme sůl a cukr, zasypeme moukou. Mouku namíchám podle toho, jak je mám k dispozici. Nahoru nasypeme droždí. Droždí můžeme použít 1,5 lžíce sušeného, ale mám radši čerstvé a nastrouhám ho na jemném struhadle. Spustíme program. Kmín přisypeme buď po signálu, nebo ho dáme do mouky.

Pak v pekárně šumavský chléb upečeme klasicky. Je to dávka na program pro 1 kg chleba.

Ještě vlažný šumavský chléb je skutečně dokonalý.
user-icon

autor tomik.pb


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šumavský chléb

Zpět na recept