Šumavská kachna

Šumava je pověstná svým množstvím hub, proto i kachna se zde připravuje s houbami.


3.272x
120 min

Postup přípravy

Kachnu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce nasolíme, dobře okmínujeme a v předehřáté troubě pečeme přikryté poklicí. Pouze na dopékání odkryjeme.

Během pečení kachny si očistíme houby a nakrájíme je na plátky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a houby na něm podusíme doměkka.

Když je šumavská kachna měkká, vyjmeme ji. Část tuku slijeme a zbytek zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Zalijeme smetanou, povaříme a přidáme na másle podušené houby. Porce šumavské kachny vložíme zpět. Společně prohřejeme.

Porce šumavské kachny podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šumavská kachna

Zpět na recept