Sulc z vepřového

Recept na sulc připravený z vepřových nožiček, vepřového kolene, krkovičky a kůže. Dobrá pochoutka k pivu!


4.128x
160 min
1×

Postup přípravy

Vepřové nožičky, kůže, koleno a krkovičku dáme do vody a vaříme asi 2 hodiny. Potom přidáme očištěnou cibuli, celý pepř, česnek rozetřený se solí
a vaříme, dokud se maso neodděluje od kosti. Můžeme přidat i mletý pepř.

Uvařené maso se zeleninou a kořením přecedíme skrz plátno, maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a uložíme do skleněných nádob.

Bílky rozmícháme ve studené vodě, vlijeme do vývaru, chvíli povaříme, odstavíme a sebereme pěnu (bílky sulc vyčistí). Vývar opět přecedíme skrz plátno a zalijeme jím připravené maso i s kořenovou zeleninou, kterou přidáme do sulcu i s cibulí a kořením asi po 2 hodinách varu.

Sulc z vepřového podáváme s chlebem a zapíjíme pivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sulc z vepřového

Zpět na recept