Studená sekaná pečeně

Studená sekaná pečeně, plněná párkem a vejci se hodí jako pohoštění. Podáváme se zeleninou a pečivem.


2.183x
90 min

Ingredience

7 stroužkůčesnek
sůl
2 ksvejce
1 lžícestrouhanka
1 dlmléko
1 kscibule
1 kshouska
alobal
3 lžícehladká mouka
koření do mletého masa
1 lžíceškrobová moučaka
2 ksvejce vařené natvrdo
2 ksnožičky párku
tuk na pomazání alobalu
500 gmleté maso míchané

na ozdobu

zelenina

podle chuti

pepř mletý černý

Postup přípravy

Dvě vejce uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme a podélně rozkrojíme, Housky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Do mletého masa vmícháme rozmočenou a vyždímanou housku. Přidáme syrová vejce, cibuli, česnek a koření. Řádně promícháme s moukou, strouhankou a škrobovou moučkou. Masovou směs rozetřeme na tukem pomazaný alobal. Poklademe podélně párky a do střední řady vložíme uvařená, rozpůlené vejce. Alobal zabalíme a řádně uzavřeme, aby šťáva nevytékala. Pečeme ve 180 stupňů horké troubě. Vychladlé krájíme na plátky. Pečeni podáváme ozdobenou syrovou zeleninou, kyselou okurkou, či nakládanými cibulkami. Jako přílohu volíme pečivo.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Studená sekaná pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena