Studená polévka s okurkami

Velmi vhodná polévka například na zahradní párty.


2.952x
35 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, petržel očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Okurku omyjeme, několik plátků si odkrojíme na ozdobu, zbytek oloupeme a pokrájíme na malé kostičky.

V kastrolu rozpálíme olej a brambory s petrželí na něm osmahneme. Přidáme okurku, litr vody a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme tabasco a asi 15 minut vaříme.

Bylinky opereme, otrháme lístečky a suché přidáme do polévky. Vše důkladně rozmixujeme a necháme vychladnout.

Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ještě podle potřeby dochutíme, ozdobíme plátky okurky, lístky brutnáku a servírujeme ledově studenou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Studená polévka s okurkami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.