Vaření.czReceptyŠtrúdl z tvarohového těsta

Štrúdl z tvarohového těsta

Recept na jednoduchý štrúdl z mouky, tvarohu a tuku.


4.313x
30 min

Ingredience

těsto

200 gmáslo
200 ghladká mouka
200 gměkký tvaroh

náplň

jablko
rozinky
cukr krupice
skořice mletá
vanilkový cukr
strouhaná citrónová kůra
mleté ořechy

Postup přípravy

Na vále zpracujeme hladkou nebo polohrubou mouku, tvaroh a tuk v hladké těsto a dáme na chvíli vychladit do ledničky. Troubu si předehřejeme na 175 °C. Okrájíme jablka a nastrouháme je nahrubo nebo na plátky. Vychlazené těsto rozdělíme na dva díly. Z poloviny vyválíme tenčí plát, který poklademe nastrouhanými jablky. Doporučuji vymačkat přebytečnou šťávu z jablek. Jablka posypeme podle chuti skořicí, vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, strouhanou citronovou kůrou, strouhanými ořechy a nebo rozinkami. Plát srolujeme, na koncích stiskneme, aby šťáva nevytékala. Štrúdl z tvarohového těsta několikrát propíchneme špejlí, aby mohla utíkat pára při pečení. Štrúdl z tvarohového těsta pečeme asi 15 - 20 minut podle typu trouby dozlatova. Upečený Štrúdl z tvarohového těsta necháme vychladnout a můžeme podávat. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat.
user-icon

autor Eskymak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Štrúdl z tvarohového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena