Štrúdl z tvarohového těsta

Recept na jednoduchý štrúdl z mouky, tvarohu a tuku.


4.313x
30 min

Postup přípravy

Na vále zpracujeme hladkou nebo polohrubou mouku, tvaroh a tuk v hladké těsto a dáme na chvíli vychladit do ledničky.

Troubu si předehřejeme na 175 °C. Okrájíme jablka a nastrouháme je nahrubo nebo na plátky. Vychlazené těsto rozdělíme na dva díly. Z poloviny vyválíme tenčí plát, který poklademe nastrouhanými jablky. Doporučuji vymačkat přebytečnou šťávu z jablek. Jablka posypeme podle chuti skořicí, vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, strouhanou citronovou kůrou, strouhanými ořechy a nebo rozinkami. Plát srolujeme, na koncích stiskneme, aby šťáva nevytékala. Štrúdl z tvarohového těsta několikrát propíchneme špejlí, aby mohla utíkat pára při pečení. Štrúdl z tvarohového těsta pečeme asi 15 - 20 minut podle typu trouby dozlatova.

Upečený Štrúdl z tvarohového těsta necháme vychladnout a můžeme podávat. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat.
user-icon

autor Eskymak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štrúdl z tvarohového těsta

Zpět na recept